To danie jest specjałem mojej mamy. Robi je zawsze kiedy chce upichcić coś pysznego bez zbytniego przesiadywania w kuchni. To danie robi się samo. Jest przepyszne. Dla tych wszystkich, którzy nie mają piekarnika w domu, studentów, erazmusów i innych, to danie jest dla was!Łosoś mojej mamy
(porcje: 2 | przygotowanie: 2 minuty | gotowanie: 60 minuty)
Składniki:
- 2 płaty łososia
- 1 całe masło z solą
- 1 paczka mieszanki zamrożonych warzyw (groszek, marchew, kukurydza, kalafior,...)
- przyprawy do łososia (sól, pieprz, zioła prowansalskie)
Przygotowanie:
Umyć łososia. Posypać go solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Włożyć go do wysokiego naczynia, które można włożyć do mikrofalówki.
Przykryć łososia zamrożonymi warzywami. Na wierzch położyć pokrojone masło w płaty i przykryć całą powierzchnię warzyw.
Przykryć naczynie, ja używam talerza.
Gotowanie:
Włożyć do mikrofalówki na maksymalny program na godzinę.
Podawać z ryżem przygotowanym z curry.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz