Rybna fala


To danie jest specjałem mojej mamy. Robi je zawsze kiedy chce upichcić coś pysznego bez zbytniego przesiadywania w kuchni. To danie robi się samo. Jest przepyszne. Dla tych wszystkich, którzy nie mają piekarnika w domu, studentów, erazmusów i innych, to danie jest dla was!
Łosoś mojej mamy
(porcje: 2 | przygotowanie: 2 minuty | gotowanie: 60 minuty)
Poziom trudności: 



Składniki:


  • 2 płaty łososia
  • 1 całe masło z solą
  • 1 paczka mieszanki zamrożonych warzyw (groszek, marchew, kukurydza, kalafior,...)
  • przyprawy do łososia (sól, pieprz, zioła prowansalskie)


Przygotowanie:

Umyć łososia. Posypać go solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Włożyć go do wysokiego naczynia, które można włożyć do mikrofalówki.
Przykryć łososia zamrożonymi warzywami. Na wierzch położyć pokrojone masło w płaty i przykryć całą powierzchnię warzyw.
Przykryć naczynie, ja używam talerza.

Gotowanie:

Włożyć do mikrofalówki na maksymalny program na godzinę.


Podawać z ryżem przygotowanym z curry.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz