Kolejny przepis z którym się spotkałem będąc we Włoszech. Tym razem przedstawiam wam idealną przystawkę. Smaczna, szybka i szykowna. Pasuje do każdej okazji i do wieczorów bez okazji ;-) Voilà
Chrupiący Camembert po włosku
(porcje: 2 | przygotowanie: 5 minut | pieczenie: 15 minut)
Poziom trudności:
Składniki:
- ser Camembert
- masa Brick
- liście świeżej mięty
- cynamon
- cukier
- oliwa z oliwek
Przygotowanie:
Pokroić ser na plastry i ułożyć na masie Brick.
Przekroić masę Brick na kawałki nieco większe niż ser, który na niej kładziemy, tak aby można było go bez problemu zawinąć.
Na każdym kawałku sera położyć listki mięty (w zależności od wielkości kawałka) i posypać szczyptą cynamonu.
Zawinąć w masę Brick, posypać szczyptą cukru i polać odrobiną oliwy.
Pieczenie:
Nagrzać piekarnik na 160 stopni.
Wstawić do piekarnika na 15 minut.
no to synun KONIECZNIE musisz mi zrobic w Polsce:)
OdpowiedzUsuń