Dobrze, witam jeszcze raz. Przepraszam bardzo za nieobecność, którą mogę usprawiedliwić egzaminami i pracami uniwersyteckimi. Spróbuję wrzucić teraz zaległe przepisy, które czekają na swoją publikację od lutego. Tym razem danie które będę wam podawał jest prze-proste: kurczak panierowany w sosie z pomidorów. Nic nadzwyczajnego ale pełne włoskich smaków. Zacznijmy...
Kurczak po mediolańsku
(porcje: 2 | przygotowanie: 5 minut | gotowanie: 15 minut)
Poziom trudności:
Składniki:
- 2 piersi kurczaka
- bułka tarta
- 1 jajko
- 3 pomidory
- pietruszka
- starty ser
- masło
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Piersi kurczaka wypanierować w jajku i bułce tartej.
Pokroić pomidory na małe kosteczki i ubić blenderem razem z pietruszką i startym serem.
Doprawić solą i pieprzem.
Gotowanie:
Usmażyć zapanierowane piersi kurczaka na patelni z masłem (da więcej smaku niż olej).
Podawać z frytkami i polane sosem pomidorowym.
Rozumiem, że ugościsz mnie nim w ten weekend ^^
OdpowiedzUsuń